O poveste lacrimogenă

“Dragoste cu forța nu se poate”, zice o vorbă din popor. Jandarmeria Română, însă, s-a hotărât să “go full Vaslui” și să ne oblige să-i iubim. Să îi aplaudăm pe 1 Decembrie la paradă, așa, cu gazul încă neuscat pe ochi și cu vânătăile de la pulane încă vizibile.

Că așa-i în orice căsnicie, dragii mei. Adică da, îți mai dă puțin omor când tu ești în genunchi cu mâinile ridicate, dar o face pentru binele tău. Îți umple plămânii de gaz când ai tupeul să deschizi gura, dar doar ca să te protejeze. Că doar se pune în slujba ta când se face scut între tine și hoții pe care îi apără, doar că tu ești prea prost să înțelegi. Te bate pentru că te iubește.

Iar dacă nu îi respecți pentru asta, măcar respectă-i pentru valorile naționale, că “aceşti jandarmi poartă drapelul României” până la urmă. Ori tu, să le-arăți fundul de ziua națională e ca și cum ai da foc la tricolor, ai scuipa pe mormântul lui Ștefan cel Mare și te-ai șterge la cur cu Constituția României. Că jandarmeria gazează cetățenii în numele patriotismului și al valorilor naționale, nu așa, la ordinele unor hoți care se ascund după fusta instituțiilor pe care le controlează.

Că jandarmii în niciun caz nu sunt mercenari dispuși să taie și spânzure în numele oricui dă mai mult, ei sunt simboluri naționale, cu stema României în piept. Adevărații urmași ai lui Decebal, Vlad Țepeș, Eminescu și Gigi Becali. Țiitorii de pace. Pe scutul lor scrie “dreptate”. Pe pulane scrie “justiție”. Pe buteliile de gaz scrie “expiră în 2014”. Capabili să transforme șasele-n nouă precum Iisus a transformat apa-n vin.

PRO TV

foto: PRO TV

Așa că ai grijă, drag român. De ziua națională, în anul centenarului, ai face bine să stai cu fața la jandarmi. Să-i aplauzi, să dai pălăria jos în fața lor și să-ți înghețe pe obraz lacrimile de fericire că ai ocazia să-i vezi defilând. Căci Jandarmeria “va lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi traşi la răspundere cei care savârşesc astfel de fapte”. Pentru că Jandarmeria te iubește și-ți vrea binele.

Comments

comments