Quo Vadim? Un tribut adus Tribunului

vadim_cutout_2

 

Astăzi, 14 septembrie 2016, se împlinește un an de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Tribunul. Rudotel. Alcibiade. Voltaire al României.

Relația mea cu Vadim este una de durată, #nohomo. Vedeți voi, imediat după revoluție nu prea exista entertainment în România. Perioada ’90-’95 (când măcar a apărut ProTV-ul) a fost extrem de stearpă.  Sărăcie, inflație, Iliescu, mineriade, Michael Jackson, Caritas, privatizări frauduloase, etc. Asta până când, în 1991, Vadim lansează Partidul România Mare și revista cu același nume.

Rubrica “Săptămâna pe Scurt”, semnată de Alcibiade (un pseudonim de-al Tribunului pentru a evita procesele de calomnie, care la vremea respectivă era încă prevăzută în Codul Penal) era standup înainte să existe standup. Era Comedy Central Roasts înainte să existe Comedy Central Roasts. Din spatele lui Alcibiade, Vadim înjura pe toată lumea, fără discriminare. Era țigan și haios în același timp. Știai că e fostul poet de curte al lui Ceaușescu, dar nu conta.

Ce încerc să zic e că mi-e dor de el. Nu vom afla niciodată părerea lui despre Nicușor Dan (pitic de grădină?). Despre Clotilde Armand (arăți ca o iapă, handicapato?). Despre Mihai Trăistariu (ai mai mult păr decât talent, pederastule?). etc etc

Vă las cu acest best-of.

Comments

comments