România gri

Hai să supunem tot unui referendum. Fără mișto. Nu pare să se fi gândit nimeni că asta ar putea fi soluția pentru ieșirea din impas a societății românești. Dacă România e cu adevărat tărâmul făgăduinței, cu cele mai frumoase meleaguri și cei mai deștepți oameni de pe planetă, dar am fost blocați în tot acest timp cu grijile mărunte?

Să renunțăm la expresia noastră cu “Ia uite bă, s-au terminat problemele în țărișoara noastră, asta arde acum!”. Dacă te uiți în jurul tău o să vezi că România chiar pare blocată într-o luptă între albul imaculat al adevărului pur și negrul satanic al răului absolut. Ca mijloc nu mai e de mult, totul e adevăr suprem sau conspirație criminală. De asta nu trăim bine, că o parte a populației nu poate pune geană peste geană de teama viitoarelor căsătorii între persoane de același sex. Absurd sau nu, milioane de oameni au preocuparea asta, preocupare care le ia din timpul pe care l-ar putea  aloca problemelor reale. Dacă nu avem autostrăzi pentru că suntem prea apăsați de încă dezbinata Românie Mare?

referendum-in-pula-mea

Ce-ar fi să adunăm toate frământările poporului român într-un referendum cu un buletin de vot care să aducă a oracol de sfârșit de școală generală. Să știm o dată, în pulile noastre, unde stăm. Apoi să ne asumăm cu toții ce-o ieși, albă sau neagră, dar să nu mai fie gri.

Sunteți de acord ca familia să poată fi formată doar dintr-un bărbat și o femeie?

Dacă mai mult de 50% din populația cu drept de vot votează DA, atunci, cu părere de rău pentru cuplurile gay ce ar fi vrut să se căsătorească legal în România, n-aveți decât să vă tirați într-o țară civilizată din vestul Europei care acceptă astfel de comuniuni. Nu se votează? Atunci legalizăm căsătoriile între persoane de același sex, pentru că se pare că pe majoritatea nu-i deranjează, iar creștinii n-au decât să se mute într-o țară civilizată din vestul Orientului Mijlociu, în care astfel de comuniuni nu sunt permise.

Vreți unire cu Republica Modova?

Da? Pai gata boss, de mâine Republica Moldova e România și mergem toți să dam la pește în Prut. Nu? Atunci, dragi manifestanți unioniști, atârnați tricolorul în cui, strângeți cortul, un ceai cald și la culcare.

fiecare-la-tara-lui

Mai vaccinăm sau nu copiii?

Da? Pai atunci care vrea, bine, care nu, filat cu pușca de tranchilizante când îl duce tac-su la tuns. Nu? Gata, mă, nu mai vaccinăm nici unul și supraviețuiesc doar ăia puternici, ca-n Sparta.

Și tot așa stabilim dacă vrem Catedrala Mântuirii Neamului, dacă vrem sau nu Mega Moschee, ce facem cu câinii comunitari și dacă FCSB e sau nu Steaua. După aia putem să ne vedem de ale noastre, să ne concentrăm pe spitale, școli, autostrăzi și eradicarea corupției.

Inb4 “o să voteze mulți proști și o sa fie nasol”. Această temă – într-un articol viitor.

Comments

comments