Cauzatoare de moarte

Zilele astea am aflat de o nouă Sturză comisă în Parlamentul României. Vasile Nistor, senator ALDE, a fost exclus din Alianță, iar el, în replică, a publicat lista penalilor din partidul pe care l-a părăsit. Ca fun fact, Vasile Nistor a primit deja ofertă de a candida pe listele PNL (Oh, Alina, nesătulă mică).

Așadar, ia zi-ne Vasile, ce palmares au ăștia ai tăi? Avem o listă cu peste 20 de membri penali, din care fac parte Călin Popescu-Tăriceanu, Varujan Vosganian, Daniel Chițoiu și alții. Acuzațiile? Clasic, niște corupție, puțin abuz în serviciu, un strop de conflict de interese sau luare de mită. Dacă adăugăm și Elementul X nu mai e ALDE, sunt fetițele Powerpuff. Era să uit, avem un membru ALDE condamnat în 2007 pentru lovituri cauzatoare de moarte. Woah!

Recunosc, nu vin cu breaking news, întâmplarea e veche de peste 9 ani. Însă m-a frapat lipsa notorietății, într-o țară căreia moartea este departe de a-i fi indiferentă. Un vicepreședinte de partid cu asemenea bagaj a stârnit parcă prea puține valuri. Dar cine e nenea ăsta?

ssup

foto: aktual24

Ionică Anuțoiu, lider ALDE Brașov și vicepreședinte național, și-a lovit o angajată în benzinărie. Femeia a căzut, s-a lovit la cap, a intrat în comă și a murit. A primit o condamnare de 4 ani cu suspendare, a fost obligat la plata unor daune și muncă în folosul comunității. Iar acum este în conducerea unui Partid cu aspirații la Parlament, partid al cărui lider este Președintele Senatului.

Care a fost traseul făptașului și de ce nu am auzit de el până acum?

Anuțoiu a ajuns în PLR (Partidul Liberal Reformator – facțiunea ruptă de Tăriceanu din PNL) în 2013, prin cooptarea de către aceștia a unor lideri ai Partidului Național al Mediului. La acea vreme Anuțoiu era președintele PNM, însă nu a primit o funcție de conducere în PLR. Partidul lui Tăriceanu a fuzionat în 2015 cu Partidul Conservator (partidul condus în trecut de Dan Voiculescu) și au format ALDE. Ioniță Anițoiu figurează în prezent ca vicepreședinte al ALDE (funcție deținută și de alți 11 membri).

În România, publicul privește cu atenție și îngrijorare  cazuri precum cel al lui Huidu, al lui Gabriel Oprea, al lui Iovan și, în general, caută vinovați în tragediile de genul ăsta. Se demonstrează, totuși, că un politician din ăsta cuminte poate avea o carieră frumușică, chiar și cu un astfel de scheleți în dulap.

 

PS: Anuțoiu este cercetat în prezent pentru fraude bancare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *