Gabi Firea și prioritățile

București, capitala României, 2017. Zăpada se topește descoperind munți de gunoaie. Pe drumurile asfaltate pe repede înainte în Decembrie au apărut gropile. Podul Grant arată ca bombardat. Pe lângă faptul că-ți distrugi automobilul în hârtoape, până la destinație te umpli de nervi în trafic stând la semafoare programate parcă de maimuțe retardate. Atunci când ajungi fie nu ai unde să parchezi, fie locurile de parcare sunt “administrate” de parcagii ilegali.

Centura Capitalei este impracticabilă, iar pentru a ajunge din Militari în Pantelimon, de exemplu, trebuie să străbați centrul.

Alternativa ar fi mijloacele de transport în comun. RATB continuă să fie un mamut cu pierderi imense. Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele vin greu. Nu există benzi unice cum nu a existat creier în momentul în care s-au desenat traseele, trebuind să schimbi 3-4 linii între două cartiere învecinate. Metroul e supraaglomerat la orele de vârf, iar soluții par să nu existe. Benzile pentru biciclete sunt de domeniul SF. Nici ca pieton nu ți-e mai bine, iarna nu deszăpezește nimeni trotuarele și în orice moment îți poate sparge capul o bucată de tencuială căzută dintr-o clădire nerecondiționată.

RADET este o gaură neagră. La periferia Bucureștiului încă mai găsești zone fără canalizare.

Situația spitalelor e în continuare la pământ.

Localurile continuă să funcționeze fără autorizații, din cauza lipsei controlului și din cauza birocrației stufoase.

Spațiile verzi sunt aproape inexistente, iar sectoarele 1 și 6 put a otravă din cauza gropii de gunoi de la Chiajna.

La primărie, Duamna Firea pare să aibă situația sub control. A promis că imediat ce termină cu inițiativele de susținere a Guvernului Grindeanu prin petiții online și termină de distribuit meme-uri sarcastice pe Facebook, își ia walkie-talkie-ul și se apucă de treabă serioasă. Între timp, să ne bucurăm de wifi în RATB.

Comments

comments