Oare prietenii chiar știu de ce?

Berea, această licoare puternică și amăruie pe care o beau bărbații cu păr negru pe piept, în timp ce privesc meciul și devorează grătarul cu fără tacâmuri. Și de-aia avem reclame la bere cu bărbați neaoși, din popor, cu apucături medievale, genul care scuipă-n palme înainte să ia lopata în mână.

Mai puțin reclamele la Bergenbier. Nu știu cine e responsabil cu alegerea personajelor care apar în reclame, dar de-a lungul timpului am avut, pe rând așa:

Cristi Minculescu, cu ficatul său proaspăt primit pomană de la statul român, că pe fostul și-l înecase deja în alcool. Nici nu se terminase bine convalescența după operație că al nostru drojdier rocker de legendă a sărit din patul de spital direct în reclama la bere, să-și inaugureze noul ficat. Dar îl iertăm pe Cristi, că omu’ e apreciat și ascultat de atâția, iar faptul că a trecut pe bere e cumva îmbucurător. Merge o berică, să nu-i scoatem ochii omului că mai soarbe și el una rece.

În aceeași perioadă, alt personaj controversat apărea în reclamele la Bergenbier. Rasistul și homofobul și proaspăt condamnatul Cheloo. Dar iertăm și apariția asta, că până la urmă Cheloo a trăit din înjurat și parcă e băiat bun, așa, oricât de mândru ar fi el de culoarea pielii sau de orientarea sexuală.

În schimb nu înțeleg de ce încă apare în reclame Miță, jumătatea mai feminină a cuplului Mițădelaberegratis – Liana Stanciu. În primul rând că, spre deosebire de Minculescu sau Cheloo, ăsta a încetat să fie relevant de pe vremea în care Velea era la liceu. Și atunci a avut o perioadă în care a scos vreo două melodii care s-au dat la radio și cam aia a fost cu Bere Gratis. În al doilea rând labă ăsta e unul din promotorii campaniei Coaliției pentru Pula-n Pizdă, alături de nevastă-sa.

Manwitch cu Miță.

Sincer să fiu, nu-l bănuiesc pe Muiță de o prea vehementă homofobie, ci cred că e doar un alt caz de Moisescu-Steer, în care el nu reușește să-și adune coaiele laolaltă suficient cât să se dezică de rahatul pe care-l mănâncă ea. Păi cum să bei bere promovată de unu căruia nevastă-sa îi cere să schimbe Constituția?

Am mai scris o dată despre subiect și despre cuplul pro futai doar cu penisu-n vagin. Sunt curios dacă între timp au verificat dacă vreunul din cei ce au donat pentru dreptul la viață al fiicei lor e din cei cărora ăștia vor acum să le interzică total dreptul la fericire.

Dar nu despre asta era vorba, ci despre bere. Iar concluzia e că nu Miță le face reclamă celor de la Bergenbier, ci cei de la Bergenbier îl țin relevant pe Miță, iar Miță are idei proaste. Altfel lumea ar uita cum arată. Mă aștept să nu îl mai văd în reclame la bere. Mă aștept să nu îl mai văd deloc.

Comments

comments

5 Comments

  1. Scurta observatie: Minculescu a primit ficatul de la nevasta-sa si operatia s-a facut in Germania. Get your facts straight.

    • Ar putea fi homosexual, gay, pansexual. Insă poponar e melteanu ăla de se consideră mă-ta, că prost te-a mai educat.

  2. Cum sa ti se para in neregula ca Minculescu are ficat?

Comments are closed.