Falusul din Alexandria

Sunt la ușă? întrebă Liviu, așezându-și foile pe birou.

Da, au ajuns! răspunse prompt argatul. 

Liviu: Să intre!

Cei doi intrară spășit, unul în spatele celuilalt, pe ușa deschisă pe jumătate.

Liviu:(uitându-se către Sorin, care nu ridica privirea din pământ) Ce-ai învățat?

Victor: Liviu, înainte de toate aș vrea să …

Liviu: Gura! Nu vorbeam cu tine!

Victor își înghiți vorba.

Liviu: Zi, Sorin. Ce-ai învățat?

Sorin:(vizibil timorat) Căăă… politica e o curvă?

Liviu: Curvă-i Kelemen! Tu trebuia să înveți că nu e bine să te iei în gură cu tac-tu Dragnea.

Victor: Hai, mă, Liviu…

Liviu: Taci în pula mea din gură, am zis! Păi ce credeați, voi, bă derbedeilor? Că puteți voi să faceți legea în partidu’ și guvernu meu după cum vi se scoală vouă pula? Că-l dați voi jos pe Dragnea ca pe Ceaușescu-n ’89, nu?

Sorin: Deci nu e chiar așa…

Liviu: Dar cum e, Sorine? Hai, explică-mi, că aveai coaiele mari acum o săptămână. Credeai că te aliezi tu cu labă tristă ăsta și faceți voi căcatu’ praf. Pai băăăăă! Nu m-a făcut pe mine Băsescu, nu mă face pe mine DNA-ul, care are mai multe dosare pe numele meu decât are Teleormanul cărți. Băăăă, eu domin politica cu Olguța, bă, voi realizați? Cu Cati, care a futut învățământul românesc mai mult decât v-ați futut voi viitorul politic acuma. Cu Tăriceanu, bă, care-i atât de prost că o dată s-a împiedicat și a căzut pe o scară de la 1 la 10. Cu ăștia fac eu istorie, și voi doi credeați că mă faceți voi pe mine? Voi și cu mai cine? Cu papagalul ăla de Șova? Cu lașul ăla de Ghiță?

Victor: În primul rând Liviu că…

Liviu: Bă taci în pula mea că mă calci pe nervi și te joc în picioare. Zi tu, Sorine, despre cum aveați voi de gând să fiți eroii de la Teleorpile.

Sorin: Ideea e că am vorbit cu colegii din partid și au zis că ar vrea să te schimbe și că dacă e la o adică mă susțin și am zis să…

Liviu: Ai zis că ce? Că îl iei pe cadavrul politic de Ponta și vă jucați de-a zombi prin Guvern? Bă și când mă gândesc câte speranțe mi-am pus în tine, că rezolvi imediat cu grațierea, că dăm drumul la robinet. Și tu ai complotat în tot acest timp. Nu am cuvinte să spun cât de dezamăgit sunt.

Sorin: Da’ da acuma mi-e că ne dă Iohannis cu anticipate și nu mai luăm majoritate…

Liviu: Ei, i-auzi, te fute grija partidului așa, deodată. Păi crezi că pierde tac-tu Dragnea alegerile, Sorine? Îmblânzitorul găleților și dresoru morților alegători?

Sorin: Eu cred că…

Liviu: Nu mai crezi nimic, tu, derbedeule! Ieși și să nu te mai văd până nu mă hotărăsc dacă te mai primesc înapoi, să-mi speli mașina și să-mi faci pantofii. Dă-i drumu’!

Sorin: Bine…

Liviu: Bine, ce?

Sorin: Bine…șefu’!

Liviu: Hai, dispari!

Cei doi se întoarseră, cu capetele plecate, și porniră înspre ușă.

Liviu:(către Victor) Tu unde pula mea pleci?

Victor: Ai zis să…

Liviu: Ți-am dat eu voie să pleci?

Victor: Nu, dar…

Liviu: Taci dracu’ din gură și ascultă-mă! (Sorin ieși) Bă șoarece pictat! Tu ai impresia că ce fac eu e numai pentru mine? Că eu mă iau la trântă cu toți dușmanii doar pentru interesul meu? Bă, lichea, tu vrei să ajungi pe urmele lu’ Ghiță? Și tu și Șova? Că eu vă las, mă, mânca-v-aș ochii. Vă las pe cont propriu. Al dracu’ să fiu de nu mă dau legat, numai să vă văd pe voi cum mai luptați voi cu procurorii. Cum intrați toți la bulău într-un an.

Victor: Nu e, mă, Liviu, că eu știu, da…

Liviu: Știi pe dracu’, tu, bă. Stai și latri de un an pe facebook, zici că ești ăia de la USR. Taci dracu’ și stai în banca ta, lasă adulții să facă treabă.

Victor: Ok, am înțeles, dar…

Liviu: Hai du-te, că îmi vin spumele numai când mă uit la mecla aia a ta de bondar prăjit.

Victor nu mai zise nimic. Părăsi aproape în lacrimi încăperea. Ușa se închise în spatele său. Liviu își aprinse o țigară, pe sub mustața-i tremurândă.

Liviu: Ia uite, bă, ce m-am enervat, futu-vă-n gură de sclavi…

Comments

comments