Coaliția pentru La Familia e pe bune

În 1996 lua ființă trupa românească de hip-hop La Familia, avându-i în componență pe Tudor Sișu și Dragoș Gărdescu, aka Puya. A devenit în scurt timp una din cele mai de succes trupe de hip-hop din România, având, după părerea mea și a multor altora, cel mai bun sound.

După vreo trei albume de succes, căcatul devine, însă, real. Băieților de la BUG Mafia li se face foame de bani, aleg să o dea în avocați, respectiv să nu mai fie băeți (chiar cu riscul ca Tataee, recunoscut printre altele pentru problemele sale cu greutatea, să se deconspire în fața întregii lumi ca cel care este). Mafia comite o “FCSB nu e Steaua” înainte de a fi cool și le cere numele înapoi lui Sișu și lui Puya, chiar cu riscul ca aceștia din urmă să se pișe pe ei (adică pe Mafia). Toate astea în contextul în care cei 15000 de euro, sumă cerută în schimbul brandului “La Familia”, erau mai degrabă necesari pentru situația dificilă în care se regăsea la acel moment Tudor Sișu. Anume proaspăt încarcerat pentru trafic de droguri.

Cu Sișu altfel decât liber, Puya încearcă să își găsească identitatea ca artist, lansând piese alături de George și Kamelia Hora (a mai auzit cineva de familia Hora de atunci?). De asemenea, scoate o piesă alături de Connect-R, în ciuda faptul că personaje din lumea din care Puya până nu demult făcea parte l-au acuzat pe acesta în repetate rânduri că ar fi purtat sandale cu cel puțin un număr mai mic.

Reclamele la chipsuri au făcut ca timpul să treacă mai ușor pentru Puya. Dumnezeu știe cum o fi trecut pentru Sișu, care, în ciuda încurajărilor venite din afara gratiilor continua să nu fie liber.

În cele din urmă Sișu părăsește penitenciarul, și, după încă câteva proiecte pe cont propriu, cei doi se reunesc sub numele de “La Familia”, semn că cei trei membri ai BUG Mafia au revenit la sentimente mai bune și sunt din nou băeți, dându-i voie lui Puya, încă o dată, să abereze în continuare.

Cocoțați din nou pe culmile succesului, odată cu cele trei piese vândute pe iTunes și cele două majorate și un bal al bobocilor la care cei doi au fost invitați să cânte, Sișu și Puya aleg, firesc, să încerce să facă România un loc mai bun, adresând una din cele mai apăsătoare probleme din prezent ale națiunii: cele aprox. 50 de cupluri de homosexuali din care vreo 4-5 vor să li se recunoască dreptul la căsătorie. Așadar, pe pagina oficială de facebook a trupei apare următorul manifest:

“aceiași părere”, lol

Cei doi lasă, astfel, impresia că în cele din urmă au ales să nu mai îndure ceea ce numeau în 1998 “bulangii cărora le place să se rupă în figuri”.  Să se întoarcă după ani de pârnaie pentru trafic de droguri, în cazul lui Sișu, sau piese despre țâțele care sar sus pe bar ale lui Puya, și să arate la fraieri care e treaba cu moralitatea.

Urăm succes trupei “La Familia” și ne dorim să îi auzim cât mai curând pe radio, de preferat la Magic FM, acolo unde este realizator Liana Stanciu, ale cărei convingeri se regăsesc din plin în mesajul transmis de trupă.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.