Odihnește-te în pace, PNL

Aș vrea să începem cu un rând de aplauze pentru Mara Mareș, care a făcut ieri ore suplimentare până târziu (22:49 mai exact), în ciuda faptului că era obosituță de la făcut fix pix toată ziua în Parlament.

Long story short, îți mulțumim pentru sacrificiu, Mara, dă-ne voie să venim cu laude, fanfare și artificii redundante, pentru că le meritați din plin. Și același mesaj l-a transmis și Raluca Turcan. Și l-or fi transmis și alții.

Ce ne-am face fără PNL?

Chiar așa, ce ne-am face fără PNL? Care ar fi fost impactul asupra istoriei recente a României, dacă în loc de reprezentanți PNL în Parlament aveam niște baloane cu heliu galbene? Exact, niciunul.

Realizări PNL 2015-2017:

– Un scor ridicol la alegerile parlamentare. Și ar fi fost și mai ridicol dacă nu se agățau, mai mult cu japca, de numele lui Cioloș.

– Circ sinistru la alegerile pentru primăria capitalei, pe care puteau la fel de bine să i-o ofere direct Gabrielei Firea, cu fundiță roșie.

– Au reușit, în cele din urmă, să își aleagă un lider a cărui prezență se face mai puțin simțită decât cea a lui Moș Crăciun. (A trebuit să caut pe Google dacă L. Orban este într-adevăr președintele partidului. Cică da.)

– Opoziție: Error 404 not found. Există membri PSD care fac o opoziție mai aprigă partidului din care fac parte decât a făcut PNL-ul.

Cu toate astea, inexistenților ăștia le-a cășunat pe USR. Pentru că își imaginează că cei care i-au votat i-au trimis acolo să dea în butoane ca la păcănele. Să facă act de prezență și să se frece pe burtă că au votat împotrivă. Că opoziția există doar ca să iasă Parlamentul la număr de membri. Nu, bă, idioților. Avem nevoie de oameni care să aducă în atenția alegătorului fiecare tentativă de furt a PSD-ului în parte. Să moară cu ei de gât. Să urle și să se bată. Nu să-și impregneze forma feselor pe scaunul din Parlament și să ne zică ulterior că “noi ne-am făcut datoria, am votat împotrivă, dar nai csf”.

De 3 ani este o masă de oameni în stradă care urlă după reprezentanți care să lupte alături de ei în Parlament. Că și ăia din Piața Victoriei, la fel ca și USR-ul, tot “show cu goarne și filmări” fac, nu? Și e bine că o fac, că doar spiritul ăsta mai taie elanul puterii. Dar PNL tot partid de găini jumulite de PSD și rupte de realitate rămâne, nu contează câte scheme logice le faci cu ce se așteaptă electoratul de la ei. Ei își păstrează, cuminței, decența și se apleacă pios în fața puterii. Dar ne scot ochii că au stat până târziu. Pentru noi, săracii care i-au trimis acolo.

Stați, bă, acasă. Nu vă mai sacrificați. Odihniți-vă. Odihnește-te în pace, PNL!

Comments

comments